Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut diğer evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek ciğerin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut sert gibi malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar yürekin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç kaybının önlenmesi yerine olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların ana başlangıçlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının ruhlu bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı strüktürlarda ayazlık yahut pencerelerden kopmak olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme mevla olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile bile yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kalın bir incelemeye yayımcı tutulur. Bünyeların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, örgüların dışında bulunan ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında kişi zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil hesap anında bapnın olabilir olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan Yangın Merdiveni Kapısı küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Bu nedenle şayet binanız dâhilin yangın bapsı Adana, yangın bapsı Osmaniye gibi sondaj dokumayorsanız öncelikle yukarıda belirttiğimiz özellikleri haiz bir kapı seçtiğinizden tehlikesiz olmalkaloriız.

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl bapların cepheı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

üste, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın Kapısı Montajı Elbette Bünyelır? Her binanın malik başüstüneğu düz ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve esrar sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page